fbpx

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van de sauna?

02/16/2024

Wist je dat een bezoek aan de sauna niet alleen ontspannend is maar ook talloze gezondheidsvoordelen biedt? Lees verder en ontdek intrigerende inzichten die je wellicht nog niet kende!

 

1. Versterk Je Immuunsysteem en Circulatie

Stel je voor: je zit in de sauna, het voelt heet, je begint te zweten. Dit is eigenlijk een soort fitness voor je immuunsysteem! Wetenschappelijk onderzoek onthult dat saunabezoeken je immuunsysteem een kick geven en je bloedsomloop een positieve boost geven.

2. Zeg Dag Tegen Verkoudheid

Weg met die zakdoek! Onderzoek aan de Universiteit van Turku in Finland onthult dat mensen die regelmatig twee keer per week de sauna bezoeken, na een maand maar liefst 30% minder last hebben van verkoudheid.

3. Infraroodsauna: Jouw Held Tegen Spierpijn

Ken je die dagen dat je spieren smeken om genade? Een bezoekje aan de infraroodsauna is als een warme knuffel voor je spieren.

Het voornaamste verschil tussen een traditionele sauna en een infrarood sauna ligt in de warmtetechniek. In een traditionele sauna wordt de lucht verhit, waardoor de hele ruimte opwarmt. In een infrarood sauna gebruikt men directe infraroodstralen die de warmte direct aan het lichaam overdragen. Dit zorgt voor een mildere omgevingstemperatuur, maar de warmte dringt dieper door in het lichaam.

Dit bevordert verbeterde bloedcirculatie, verlichting van spier- en gewrichtspijn, ontgifting door zweet, huidverbetering en stressvermindering. Of je nu zoekt naar herstel na een intense training of gewoon ontspanning, de infrarood sauna biedt een moderne twist aan warmtetherapie voor een algehele verbetering van je welzijn.

4. Jouw huid, Stralend En Gezond

De sauna doet niet alleen wonderen van binnen, maar ook voor je huid! Het opent poriën, verwijdt bloedvaten en helpt je huid schoon te worden. Onderzoek laat zien dat sauna’s niet alleen reinigen, maar ook je huid versterken en hydrateren. Het is als een VIP-behandeling voor je huid. Stralend van buiten, gezond van binnen. Een win-win!

5. Stressverlichting En Verbeterde Slaap

De warmte en ontspanning in de sauna verminderen stress en bevorderen een diepere slaap. Je lichaam komt tot rust, spieren ontspannen en de aanmaak van het stresshormoon cortisol neemt af. Een goede nachtrust is essentieel voor je algehele gezondheid en welzijn.

6. Calorische Verbranding En Gewichtsbeheersing

Hoewel het geen fitnesssessie of groepsles vervangt, zorgt de sauna wel voor het verbranden van calorieën. Je verbrandt calorieën terwijl je ontspant, wat een positieve bijdrage kan leveren aan gewichtsbeheersing bij regelmatig gebruik.